سئو آن پیج (On Page SEO) چیست: معرفی اصول سئوی داخلی + تکنیکها
سئو آن پیج چیست؟ آن پیج سئو (On Page SEO)، یا به عبارت دیگر، سئو داخلی، به مجموعه تکنیکهایی که مستقیماً بر روی صفحات وبسایت اعمال میشود تا رتبهبندی آنها در موتورهای جستجو بهبود یابد، گفته میشود. تکنیک های سئو آن پیج شامل بهینهسازی متا تگ دیسکریپشن، استفاده از alt image یا متن جایگزین عکس، بهینهسازی url یا آدرس صفحه، و پیادهسازی اصولی لینکسازی داخلی است. همچنین، تولید محتوای سئو فرندلی که با توجه به نیازهای کاربران و الگوریتمهای جستجو طراحی شده و استفاده از گوگل اسکیما برای ساختاردهی دادهها از جمله اصول اساسی این دسته از سئو به شمار میآید. سرعت لود صفحه و پرفورمنس سایت نیز نقش مهمی در بهبود تجربه کاربری و رتبهبندی دارد. برای آشنایی بیشتر با اینکه سئو داخلی چیست، اصول سئو آن پیج و چگونگی پیادهسازی Seo آن پیج در ادامه با آرنا ویژن همراه شوید.
سئو آن پیج (On Page SEO) یا سئوی داخلی چیست :
- سئو چیست
- سئو آن پیج چیست
- چرا سئو داخلی برای وبسایت مهم است
- تکنیک های سئو آن پیج
- 1. بهینه سازی سرعت سایت
- 2. تحقیق کلمه کلیدی
- 3. انتخاب کلمه کلیدی اصلی
- 4. تنظیم سئو تایتل و توضیحات متا
- 5. انعکاس عبارت های کلیدی در هدینگ ها
- 6. تولید محتوای سئو فرندلی
- 7. بهینه سازی قابلیت کرال شدن توسط گوگل
- 8. انتخاب URL یا پیوند یکتا کوتاه
- 9. ساخت وبسایت (Mobile Friendly) یا ریسپانسیو
- 10. لینک سازی داخلی
- 11. اسکیما مارک آپ گوگل
- تفاوت سئو آن پیج و آف پیج
- 5 فاکتور برتر سئو On Page
سئو چیست: نقش سئوی آن پیج در فرآیند اجرای پروژه سئو
تکنیکهای سئو آن پیج ترافیک سایت شما را بهبود بخشیده، رتبه شما را بالا برده و اعمال تکنیکهای سئو خارجی را برای شما آسانتر میکند.
گوگل انتظار دارد که وقتی کاربر از صفحه شما بازدید میکند، لذت ببرد با آن درگیر شده و دقایقی را در صفحه شما بماند. در پاسخ سوال اینکه سئو داخلی چیست، باید گفت که تکنیکهایی است که موجب رضایتمندی گوگل و کاربران گوگل میشود.
آیا متوجه تغییر رتبهبندی سئوی سایت، بدون اینکه تغییر عمدهای در آن ایجاد کرده باشید، شدهاید؟ دلیل آن بخاطر بهروزرسانی الگوریتمهای موتور جستجو مثل پاندا، پنگوئن، مرغ مگس خوار و برت است.
با این حال، علیرغم این به روزرسانیها، سئو آن پیج (On Page SEO) تغییراتی چندانی نداشته است. اعمال سئو داخلی به طرز شگفتآوری به نفع کاربر است، البته که اکثر متخصصان سئو هنوز با این واقعیت کنار نیامدهاند! برای دریافت مشاوره سئو و آنالیز سئو سایت با کارشناسان آرنا ویژن در ارتباط باشید.
سئو آن پیج چیست؟
سئو داخلی یا سئو آن پیج چیست و چرا مهم است؟ سئوی آن پیج (On-Page SEO) به مجموعهای از تکنیکها و استراتژیها گفته میشود که به منظور بهبود رتبه بر روی صفحات وبسایت انجام میشود.
اصول سئو آن پیج به صورت تخصصی بر روی بهینهسازی محتوا (تولید محتوای حماسی)، ساختار HTML، تگها، لینکسازی داخلی و به هر چیزی که موجب شود تا یک صفحه به بهترین شکل ممکن برای موتورهای جستجو و کاربران ظاهر شود، میپردازد. شما می توانید تولید محتوا متن و تولید محتوا سایت و بلاگ را با خیالی آسوده از ساختار صحیح و مناسب به کارشناسان آرناویژن بسپارید.
سئو آن پیج به عنوان یکی از مهمترین بخشهای سئو، نقش اساسی در جذب ترافیک ارگانیک و افزایش بازدیدکنندگان سایت ایفا میکند.
- سعی کنید وبسایتهای دیگر را جذب کنید تا به وبسایت شما لینک دهند (یعنی لینک سازی اصولی)
- محتوا بسازد. مثل پستهای وبلاگ، صفحات وب، ویدئوها و اینوگرافیکها.
- بهینه سازی کدهای وبسایت، محتوا، ساختار سایت، متا تگها و سایر عناصر داخلی سایت برای موتورهای جستجو.
( اگر به بازاریابی اینترنتی علاقمندید حتما مطلب دیجیتال مارکتینگ چیست را مطالعه نمایید)
چرا سئو داخلی برای وبسایت مهم است؟
سئو داخلی برخلاف سئوی خارجی (Off-Page SEO) که شامل لینکسازی و تبلیغات خارج از سایت است، بر روی صفحات خود وبسایت تمرکز دارد.
بهینهسازی سئو داخلی، تضمین میکند که موتورهای جستجو به درستی محتوای صفحات شما را تحلیل و رتبهبندی میکنند. در ادامه درباره اینکه واقعا سئو آن پیج چیست و چرا سئو داخلی مهم است، میپردازیم:
بازدهی کلی سئوی وب سایت را افزایش میدهد
البته که لینک بیلیندگ میتواند به ارتقا وبسایت شما در موتورهای جستجو کمک کند، اما با تمرکز بر روی سئو داخلی اصولی میتوانید از صفحات نتایج (با داشتن تگها عنوان و توضیحات متا مناسب) تبدیل بیشتری داشته باشید و حتی در رقابت نفس گیر برای رسیدن به رتبههای بالاتر موفقتر ظاهر شوید.
(برای سفارش و اطلاع از قیمت طراحی سایت سازمانی، قیمت طراحی سایت بیمه با متخصصین شرکت طراحی سایت آرنا ویژن تماس بگیرید و یا به وبسایت آرناویژن مراجعه نمایید.)
ایجاد پلتفرم یا ساختاری به عنوان نقشه راه
وقتی صحبت از عناصر مانند معماری سایت میشود، قطعا میخواهید تا تمامی تگهای H1، تگهای عنوان و مواردی از این قبیل با تغییر الگوریتمها و اهداف کاربر به روزرسانی شوند. این کار با seo آن پیج امکانپذیر میشود. برای اطلاع از تعرفه سئو و تدوین استراتژی سئو با کارشناسان آرنا ویژن در ارتباط باشید.
ایجاد ترافیک هدفمند و مرتبط
ایجاد ترافیک هدفمند در سئو آن پیج چیست؟ یکی از مزیتهای قابل توجه سئو آن پیج ایجاد ترافیک هدفمندتر و مرتبطتر است. اگر آگاهانه تصمیم بگیرید که به سئوی داخلی خود توجه کنید، ترافیک هدفمندتر و مرتبطتری دریافت خواهید کرد.
سئو داخلی کلاه کاملا سفید و ایمن
اهمیت کلاه سفید بودن سئو آن پیج چیست؟ با فرض اینکه سعی ندارید از کلمات کلیدی اسپم استفاده کنید، بهینهسازی درون صفحه ایمنترین شکل بهینهسازی برای موتورهای جستجو است. بنابراین با خیال راحت میدانید که وبسایت شما توسط موتورهای جستجو جریمه نمیشود. اگر میخواهید به یک استراتژی سئو 100٪ ایمن پایبند باشید، فقط بر روی سئو داخلی و تولید محتوا تمرکز کنید.
جلب رضایت رباتهای گوگل و جذب کاربران
همانطور که به نظر می رسد، وقتی بر روی سئوی داخلی وقت بگذارید، در نهایت وب سایتی درست و حسابی خواهید داشت که هم برای کاربران و هم برای موتورهای جستجو منطقی و جذاب است.
برخی از مواردی که در ایجاد سئو داخلی خوب دخیل هستند عبارتند از: حذف محتوای تکراری، ساده کردن صفحات وب و ایجاد معماری بصری سایت.
( به منظور آشنایی با ویژگی های سایت هنری و مشاهده بهترین وبسایت های ایران و جهان مطلب مزایای طراحی سایت هنری را مطالعه نمایید.)
تکنیک های سئو آن پیج: سئو آن پیج شامل چه بخش هایی میشود؟
سئو داخلی مربوط به بهینهسازی تمام عناصر و اجزای درون صفحه است که توسط کاربر قابل مشاهده است. حال که می دانیم سئو آن پیج چیست باید با بخش های مختلف آن نیز آشنایی داشته باشیم.
برای مثال ایجاد محتوای خوب یکی از بخشهای مربوط به سئو آن پیج است. ایجاد محتوای اصولی ستون فقرات یک تجارت پررونق است و سئو داخلی ستون فقرات بازاریابی محتوایی. در ادامه با تکنیک های سئو آن پیج آشنا میشوید:
چک لیست سئوی آن پیج: 1. بهینه سازی سرعت سایت
نقش بهینه سازی سرعت سایت در سئو آن پیج چیست؟ سرعت لود صفحه و پرفورمنس سایت یکی از فاکتورهای مهم در سئو است. همهی ما از صبر کردن متنفر هستیم. گوگل به زمان بارگذاری صفحه اهمیت میدهد. سرعت، به اندازه یک کلیک ساده! یک ثانیه تأخیر برابر با 7 درصد کاهش در تبدیل.
بهینهسازی HTML
استفاده صحیح از تگهای HTML مانند تگهای عنوان (H1، H2، H3) و تگهای متا برای درک بهتر موتورهای جستجو نسبت به ساختار و محتوای صفحه نقش مهمی دارند.
بهینهسازی تصاویر در آن پیج سئو
استفاده از alt image یا متن جایگزین عکس و فشردهسازی تصاویر به کاهش زمان بارگذاری صفحه و بهبود دسترسیپذیری کمک میکند.
چک لیست آن پیج سئو: 2. تحقیق کلمه کلیدی
تاثیر تحقیق کلمه کلیدی در سئو آن پیج چیست؟ شناسایی و انتخاب کلمات کلیدی مناسب یکی از اولین و مهمترین تکنیک های سئو داخلی است. کلمات کلیدی باید در محتوای صفحه، تگهای عنوان و توضیحات متا استفاده شوند.
(جهت آشنایی با سئو خارجی و انواع روش های ایجاد بک لینک حتما مطلب سئو آف پیج چیست را مطالعه نمایید)
چک لیست سئوی آن پیج چیست: 3. انتخاب کلمه کلیدی اصلی
تعیین کلمه کلیدی اصلی برای هر صفحه به موتورهای جستجو کمک میکند تا موضوع صفحه را بهتر درک کنند.
چک لیست سئوی آن پیج: 4. تنظیم سئو تایتل و توضیحات متا
اهمیت تاتل و دیسکریپشن در سئو آن پیج چیست؟ تگ عنوان و متا تگ دیسکریپشن باید به گونهای تنظیم شوند که شامل کلمات کلیدی اصلی بوده و کاربران را به کلیک بر روی لینک تشویق کنند.
چک لیست اصول سئوی آن پیج چیست: 5. انعکاس عبارت های کلیدی در هدینگ ها
استفاده از عبارات کلیدی در تگهای H1، H2 و H3 به ساختاردهی بهتر محتوا و افزایش قابلیت دیده شدن صفحه کمک میکند.
چک لیست اصول سئوی آن پیج: 6. تولید محتوای سئو فرندلی
نقش محتوای سئو فرندلی در سئو آن پیج چیست؟ تولید محتوای سئو فرندلی به معنای ایجاد محتوای ارزشمند و مرتبط با نیازهای کاربران است که با الگوریتمهای موتورهای جستجو نیز سازگار باشد:
- ایجاد محتوای متناسب با نیاز کاربر که ترافیک را به وبسایت هدایت کند: محتوا باید به گونهای تنظیم شود که سوالات و نیازهای کاربران را پاسخ دهد و به جذب ترافیک ارگانیک منجر شود.
- آشنایی با الگوریتمهای محتوایی گوگل:با آگاهی از الگوریتمهای محتوایی گوگل (برای مثال الگوریتم Panda و Hummingbird) میتوان محتوا را بهینهسازی و از جریمههای احتمالی جلوگیری کرد.
- اجتناب از تولید محتوای بیکیفیت، طولانی و غیر مرتبط: محتوای غیر مرتبط یا بیکیفیت احتمال دارد که منجر به کاهش رتبه سایت شود.
- توجه به نیت کاربر از انتخاب هر صفحه: درک نیت کاربر و تنظیم محتوا بر اساس آن میتواند به بهبود تجربه کاربری و افزایش رضایت کاربران کمک کند.
- منحصر به فرد بودن مطالب: مطالب باید منحصر به فرد و غیر تکراری باشند تا به اطلاعات کاربران اضافه کرده و همینطور از کپیبرداری جلوگیری شود.
- چگالی مناسب کلمات کلیدی: استفاده از کلمات کلیدی به میزان مناسب (نه کم و نه زیاد) در گرفتن رتبه خوب تأثیر زیادی دارد.
- توجه به ارتباط موضوعی: محتوای صفحه باید با موضوع اصلی سایت یا وبلاگ مرتبط باشد تا موتورهای جستجو به راحتی آن را دستهبندی کنند.
- استفاده از محتوای ساده و قابل استفاده برای عموم کاربران: محتوای ساده و قابل فهم برای همه کاربران، از مبتدی تا پیشرفته، میتواند به جذب گستردهتر مخاطبان کمک کند.
- اجتناب از کانیبالیزیشن: جلوگیری از رقابت صفحات مختلف یک وبسایت با یکدیگر بر سر یک کلمه کلیدی مشابه، که به آن کانیبالیزیشن گفته میشود، میتواند به تمرکز بیشتر در رتبهبندی کمک کند.
چک لیست اصول سئوی آن پیج: 7. بهینه سازی قابلیت کرال شدن توسط گوگل
بررسی و بهینهسازی فایل robots.txt و نقشه سایت (sitemap) منجر میشود تا صفحات سایت به درستی کراول و ایندکس شوند.
چک لیست اصول سئوی آن پیج: 8. انتخاب URL یا پیوند یکتا کوتاه
آدرس صفحه یا url پیج باید کوتاه، شامل کلمه کلیدی اصلی و خوانا باشد.
چک لیست اصول سئوی آن پیج: 9. ساخت وبسایت (Mobile Friendly) یا ریسپانسیو
تاثیر ریسپانسیو بودن سایت در سئو آن پیج چیست؟ از ویژگیهای مهم سایت با سئو داخلی خوب، این است که باید ریسپانسیو و برای نمایش در تمامی دستگاهها (مانند موبایل و تبلت) بهینهسازی شده باشد.
تکنیک های سئوی آن پیج یا داخلی: 10. لینک سازی داخلی
اثر لینک سازی داخلی در سئو آن پیج چیست؟ لینکسازی داخلی به هدایت کاربران به صفحات مرتبط و بهبود ساختار سایت کمک میکند.
تکنیک های سئوی آن پیج یا داخلی: 11. اسکیما مارک آپ گوگل
اسکیما مارک آپ گوگل (Google Schema Markup) یک کد ساختاریافته است که به موتورهای جستجو کمک میکند تا محتوای وبسایت شما را بهتر درک کنند.
اهمیت اسکیما در سئو آن پیج چیست؟ به کمک اسکیما مارک آپ، میتوانید عناصر مختلفی مانند محصولات، رویدادها، مقالات، نقد و بررسیها، دستورالعملها و غیره را برای موتورهای جستجو بهینه کنید.
(به منظور آشنایی با ویژگی ها و نکات طراحی سایت آموزشی، حتما مطلب مزایای طراحی سایت آموزشی را مطالعه نمایید)
تفاوت سئو آن پیج و آف پیج با یکدیگر
سئو آن پیج چیست و چه تفاوتی با آف پیج دارد؟ سئو آن پیج (On-Page SEO) و سئو آف پیج (Off-Page SEO) دو جنبه مهم در بهینهسازی موتورهای جستجو هستند که هر یک نقش مهمی در بهبود رتبه وبسایت دارند، اما از لحاظ استراتژی و نحوه اجرا با یکدیگر تفاوت دارند:
سئو آن پیج (On-Page SEO) به بهینهسازی تمامی عناصر داخلی یک وبسایت اشاره دارد که شامل محتوا، کلمات کلیدی، تگها، URL، لینکسازی داخلی، تصاویر، و ساختار HTML صفحات میشود.
در سئو آن پیج، کنترل کامل بر روی عناصر وبسایت خواهید داشت و به طور مستقیم تغییرات لازم را اعمال کنید. با انجام سئو داخلی، هر صفحه به گونهای بهینهسازی میشود که برای موتورهای جستجو قابل فهم بوده و بهترین تجربه کاربری را ارائه دهد.
اما در سئو آف پیج، کارشناس سئو، به فعالیتهایی که در خارج از وبسایت انجام میشوند که بر بهبود رتبه سایت در موتورهای جستجو تأثیر میگذارد، تمرکز دارد.
مثل لینکسازی خارجی، اشتراکگذاری در شبکههای اجتماعی، بازاریابی محتوا و ایجاد تعاملات با سایر وبسایتها است.
هدف اصلی سئو آف پیج افزایش اعتبار و قدرت دامنه وبسایت است، به طوری که موتورهای جستجو آن را به عنوان یک منبع معتبر تشخیص و رتبه بالاتری به آن اختصاص دهند.
( شما می توانید تولید محتوا انگلیسی و تولید محتوا شبکه های اجتماعی خود را به تیم تخصصی آرنا ویژن بسپارید.)
5 فاکتور برتر سئو On Page کدام است؟
حال که می دانیم سئو آن پیج چیست دانستن فاکتورهای آن هم خالی از لطف نیست. برای موفقیت در سئو آن پیج، توجه به چندین فاکتور کلیدی ضروری است. در زیر به 5 فاکتور برتر سئو On-Page اشاره میکنیم:
1. محتوای با کیفیت و مرتبط
تاثیر محتوای باکیفیت در سئو آن پیج چیست؟ محتوا نه تنها باید پاسخگوی نیاز کاربران باشد، بلکه باید به نحوی تنظیم شود که برای موتورهای جستجو قابل درک باشد.
محتوای با کیفیت و با چگالی متعادلی از کلمات کلیدی اصلی، اساس سئوی موفق آن پیج است. استفاده از تصاویر، ویدیوها و محتوای چندرسانهای نیز میتواند جذابیت صفحه را افزایش دهد.
2. بهینهسازی محتوا با کلمات کلیدی
انتخاب کلمات کلیدی مناسب و استفاده صحیح و طبیعی در محتوای صفحه، تگها، عنوانها و توضیحات متا بسیار مهم است.
علاوه بر این، همانطور که گفته شد، باید به چگالی کلمات کلیدی توجه کرد و از تکرار بیش از حد آنها (Keyword Stuffing) خودداری کرد.
3. بهینهسازی تگ عنوان و متا تگ دیسکریپشن
تگ عنوان و متا تگ دیسکریپشن از مهمترین بخشهای هر صفحه هستند که به طور مستقیم بر روی نرخ کلیک (CTR) تأثیر میگذارند.
نقش تگ عنوان در سئو آن پیج چیست؟ تگ عنوان باید شامل کلمه کلیدی اصلی و کوتاه (کمتر از 60 کاراکتر) باشد. متا تگ دیسکریپشن نیز باید توصیفی از محتوا ارائه دهد و کاربران را به کلیک بر روی لینک ترغیب کند.
4. بهینهسازی سرعت لود صفحه و پرفورمنس سایت
سرعت بارگذاری صفحات یکی از فاکتورهای مهم در تجربه کاربری و همچنین رتبهبندی در موتورهای جستجو است.
اثر سرعت لود سایت بر سئو آن پیج چیست؟ صفحات به کندی بارگذاری میشوند، باعث افزایش نرخ پرش (Bounce Rate) شده و رتبه سایت را کاهش میدهند. استفاده از تکنیکهایی مانند فشردهسازی فایلها، بهینهسازی تصاویر و استفاده از کش مرورگر به بهبود سرعت لود صفحه کمک میکند.
5. ساختار URL و لینکسازی داخلی
نقش ساختار url بر سئو آن پیج چیست؟ آدرس سایت یا URL باید کوتاه، توصیفی و شامل کلمه کلیدی اصلی باشد. لینکسازی داخلی نیز به هدایت کاربران به صفحات مرتبط کمک کرده و به موتورهای جستجو اجازه میدهد تا ساختار وبسایت را بهتر درک کنند. لینکسازی داخلی میتواند موجب افزایش زمان ماندگاری کاربران در سایت و بهبود ایندکس صفحات توسط موتورهای جستجو شود.
- بهترین ایده برای تولید محتوای وبلاگ: 100 ایده برای پست...
- معرفی الگوریتم های گوگل: معرفی و کاربرد 27 از مهم...
- تولید محتوای سئو فرندلی چیست: 16 ترفند ساخت محتوای دوستدار...
- بهترین اپلیکیشن های ادیت ویدیو با گوشی: معرفی 14 ابزار...
- مراحل انجام پروژه سئو: مراحل گام به گام انجام یک...
- سئو چیست: معرفیSEO و اصول بهینه سازی سایت برای موتور...